Boštjan Napotnik  |  foto: Boštjan Napotnik

17. 6. 2011  |  Mladina 24  |  Konzum

Revitalizacija

Modi, Trst

Telefonski snipeti iz mračne jedilnice

Telefonski snipeti iz mračne jedilnice

Ristorante Modi
Via Diaz 1, Trst
Tel.: +39 040 635 788
www.ristorantemodi.com
Modi vas na svoje bele usnjene klopce vabi od ponedeljka do sobote od 11.00 do 15.00 in od 18.00 do 24.00. Kuhinja začne delati dobro uro kasneje.

Fino:
file angusa
marinirana gosja jetra
cene vin

Ne tako fino:
testenine
interjer

Štiririhtna košta z dodatkom na začetku in koncu vas bo stala 55 evrov.

Bilo je pred dobrimi desetimi leti, ko me je življenjska usoda le kakšen dan po dvotedenskem newyorkanju pljusknila na tržaške ulice, kjer sem doživel precejšen kulturni šok. Še dodatnih deset let prej je bil za povprečnega Slovenca Trst prispodoba kapitalistične fancy meke, v kateri se lahko kupi in dobi vse, tisti trenutek pa je deloval kot ena taka zaprašena, zbledela in od vseh pozabljena vukosajvestekaj. Kolateralna žrtev tranzicije, pač: shopping romarjev iz Juge ni bilo več, nova identiteta mesta pa tudi še ni bila vzpostavljena. No, in taka podoba bolj ali manj zanikrnega Trsta je - z rahlimi odmiki v eno ali drugo smer - vztrajala v moji glavi do prejšnjega tedna, ko je Konzum ponovno vkorakal na tržaško ozemlje. In presenečeno ugotovil, da je špancir po centrski pešconi čisto korektna mediteranska pasadžata in da se legendarnemu Malabaru ob bok postavlja cela vrsta prijetno živahnih in zapolnjenih vinskih in lounge barov, kafetarij in delikatesniških štacun. Dio mio, pa saj ta Trst je primeren tudi za kakšno turistično/izletniško rundo, ne le za nakup Jobsovih telefonov!

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!