Borut Mekina  |  foto: Borut Peterlin

 |  Mladina 1  |  Politika

 

Brat Janeza Janše že več kot 15 let nezakonito živi v črni gradnji

Hiša, ki bi jo moral Rajko Janša porušiti, a jo je kljub temu, da je črna gradnja, uspel priključiti na vso komunalno infrastrukturo.

Hiša, ki bi jo moral Rajko Janša porušiti, a jo je kljub temu, da je črna gradnja, uspel priključiti na vso komunalno infrastrukturo.

Rajko Janša, brat Janeza Janše, že več kot 15 let živi v na črno zgrajeni hiši. Njegova nepremičnina na Plešivici pri Žalni stoji namreč delno na travniku, delno na njivi. Vodja oddelka za okolje in prostor na grosupeljski upravni enoti Janja Slapšak Gorec nam je na naše vprašanje odgovorila, da je črna gradnja evidentirana v zemljiški knjigi na podlagi inšpekcijske odločbe št. 356-20/95 iz marca 1995. Za hišo je sicer Rajko Janša pridobil lokacijsko dovoljenje, a je to prenehalo veljati, medtem ko »gradbeno dovoljenje za navedeno gradnjo ni bilo pridobljeno« vse do današnjega dne.

O omenjenem primeru smo v Mladini pisali že pred mesecem dni, tedaj so nam z ministrstva za okolje odgovorili, da je »urbanistična inšpektorica v letu 1995 izdala odločbo, s katero je naložila odstranitev nelegalno zgrajenega objekta«, a zakaj postopek urbanistične inšpektorice »ni bil nadaljevan«, na ministrstvu niso znali povedati. Zgolj predvidevali so, da so morda uradni organi primer »pozabili« v času, ko so se občinske urbanistične inšpektorske službe preoblikovale v državno. Obljubili so, da bodo postopek nadaljevali, obstajala pa je tudi verjetnost, da je hiša vendarle zgrajena legalno, le da Rajko Janša dovoljenj še ni priglasil v zemljiško knjigo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.