Obrtniki pač

Iz osebne izkušnje rabe odvetniških storitev, mi je polovica odvetnikov izdala le blagajniški prejemek za plačilo, ne računa, druga slaba polovica pa čisto nič(!), čeprav gre za zelo ugledne odvetnike in odvetniške pisarne. Za en moj takšen primer, ko za odvetniško storitev nisem nikoli dobil pravega računa, sem se pred leti obrnil na OZS, preje pa tudi na Ministrstvo za pravosodje. Prejeti odgovor, vse je O.K., ni pritožbe?! Sedaj je moj primer na sodišču.

Koliko velja odvetnikom stranka in njene pravice kot stranke, pokaže že način »sklenitve posla z odvetnikom«, to je »podpis« pooblastila o zastopanju, ki ga praviloma podpišeš praktično »bianco, na zaupanje«. Nikoli pa ne dobiš vsaj kopije tega pomembnega »poslovnega« dogovora dveh strank. Stranka v stiski torej ne dobi kopije pooblastila odvetniku, dogovora z odvetnikom. Pa naj bi veljalo, stranke so enakopravne, pri odvetnikih očitno ne!

Tudi to je odvetnikom in pravnikom v ogledalo?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.