Obrtniki pač

O odvetnikih, ki ne izstavljajo računov in ki jim odvetniška zbornica ne bo krila hrbta

Odvetniška ekipa v procesu Čista lopata

Odvetniška ekipa v procesu Čista lopata
© Borut Krajnc

V teh dneh je spet postala zanimiva stara zgodba o odvetnikih, ki za svoje storitve ne izdajajo računov. Čeprav se to zdi neverjetno in neprimerno (račun danes dobiš že tako rekoč za vsako kavo), informacija ni povzročila ogorčenja ljudi - uporabnikov odvetniških storitev. Seveda, ker to zanje ni nič novega. Tako poslujejo že leta, v bistvu je težje najti stranko, ki je za odvetniško storitev prejela račun, kot pa stranko, ki ga ni.

Gotovo tega ne počno vsi od okoli 1400 registriranih odvetnikov oziroma ne ves čas. Nadzorni organi doslej niso ugotovili nepravilnosti, čeprav naj bi prav to zdaj preiskovala tudi davčna uprava.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Franc Mihič, Ribnica

    Obrtniki pač

    Iz osebne izkušnje rabe odvetniških storitev, mi je polovica odvetnikov izdala le blagajniški prejemek za plačilo, ne računa, druga slaba polovica pa čisto nič(!), čeprav gre za zelo ugledne odvetnike in odvetniške pisarne. Za en moj takšen primer, ko za odvetniško storitev nisem nikoli dobil pravega računa, sem se pred leti obrnil na OZS, preje pa tudi na Ministrstvo za pravosodje. Prejeti odgovor, vse je O.K. Več