Majevske prerokbe

Učenjaki za preteklost se namerno zmotijo samo takrat, če gre za dobiček v trgovini z resnico o novejši zgodovini. Zato jim neuko ljudstvo verjame, da bo po majevskem koledarju leta 2012 konec sveta. Seveda jim ugovarjajo učenjaki za prihodnjo zgodovino, ki trdijo, da se bo tega leta samo končalo eno izmed obdobij, ki se po tistem starem koledarju menjavajo na vsakih tri sto let in še nekaj. Pri nas je tako pa po vsakih volitvah, tudi po predčasnih.

Skozi vso dolgo zgodovino življenja na našem planetu je bil vsak trenutek za marsikoga in za marsikaj tudi konec sveta, ko jih je pobiralo zaradi starosti ali bolezni, druge so zatolkli v vojnah za nekaj ali za nekoga, največ jih pa že od nekdaj in vsak dan pokončajo za hrano ali samo zaradi požrešnosti. Konec nekega obdobja in s tem sveta je bil v zgodovini tudi za številne dinastije, cesarstva in kraljevine, slej ko prej pride konec pa tudi za vsako izvoljeno oblast. Vse živo premine in vse tudi mine, samo hudobije in norosti ljudi so na tem svetu neuničljive, kar je ena od večnih skrivnosti. Kar poglejmo v naš novi parlament.

Za leto, ko naj bi dočakali konec sveta, so tretji učenjaki napovedali, da bodo verjetno s trkanjem dokazali nek božji delec bozon, ki naj bi jim razkril nastanek vesolja in našega sveta, vendar brez vsemogočnih trikov. Pri nas so po zadnjih volitvah poslanci z medsebojnim trkanjem interesov v parlamentu pa že dokazali hudičeve delce, da so sedaj vsem na očeh in med nami ter grozijo, da bodo povzročili resnični konec vsega dobrega v tej državi, ki si jo lastijo.

Človeške hudobije in norosti so po svetu dosegle že biblične razsežnosti v politiki in ropanju ter v vojnah in morijah iz pohlepa. Vojne norosti brez mej so kronali še izbranci, ko so carju teh vojn podelili kar Nobelovo nagrado za mir! Nobelovo nagrado za ekonomijo so podelili pred tem pa učenjaku za hudičeve delce v bankah, ki so zakuhali svetovno krizo, ki sedaj peha ves svet v pekel in bedo ter v razsulo, če že ne kar v novo svetovno vojno, ki bo tudi zadnja. S tem pa bi lahko bil tudi konec zgodovine človekovih hudobij in norosti. Toda, to je preslaba tolažba za večino ljudi, ki imajo še kaj soli v glavi in božjih delcev v srcu. Zato zaupajmo še zadnjim poštenim učenjakom, da bodo odkrili tiste božje delce, ki bodo uporabni tudi za našo novo oblast, ki jo že tako nestrpno čakamo. Toda, kje naj na ponovnih volitvah najdemo svečenike za v parlament, ki bi z božjimi delci odločali pošteno in pravično o življenju vseh drugih, vendar še na tem pokvarjenem svetu, ne pa z obljubami za rešitve v onostranstvu. V primerjavi s tem, je iskanje božjega delca prav otroško opravilo.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.