Majevske prerokbe

Leto 2012 bo politično, socialno in ekonomsko precej slabše in veliko bolj negotovo kot leto 2011.

Majevske prerokbe, ne glede na numerološke pasti in večdimenzionalnost doživljanja večne cikličnosti sprememb, govorijo o čudnem, domala katastrofalnem letu 2012. Stare prerokbe niso daleč od resnice, napovedna moč ekonomske vede ima namreč podoben pridih mistike. Leto 2012 bo politično, socialno in ekonomsko precej slabše in veliko bolj negotovo kot leto 2011. EU bo polovico leta v recesiji, globalno gospodarstvo je v precej slabši kondiciji kot pred tremi leti. Vsem zmanjkuje anticikličnih ekonomskih orodij, pa tudi znanja in politične volje, kako naprej. Socialna slika sveta postaja vse temnejša, poulični upori, projektna in digitalna demokracija jeznih in razočaranih vse ostrejši. Tudi letos se bije osrednji boj, kdo in kako bo plačal zapitek krize. Slovenijo čaka leto ekonomske streznitve in novih političnih pričakovanj. Sveti politično-ekonomski gral je iskanje formule fiskalne stabilizacije, kreditne sanacije in gospodarske rasti ter zaposlenosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Janez Černač, Kočevje

    Majevske prerokbe

    Učenjaki za preteklost se namerno zmotijo samo takrat, če gre za dobiček v trgovini z resnico o novejši zgodovini. Zato jim neuko ljudstvo verjame, da bo po majevskem koledarju leta 2012 konec sveta. Seveda jim ugovarjajo učenjaki za prihodnjo zgodovino, ki trdijo, da se bo tega leta samo končalo eno izmed obdobij, ki se po tistem starem koledarju menjavajo na vsakih tri sto let in še nekaj. Več