Vanja Pirc

2. 3. 2012  |  Mladina 9  |  Politika  |  Kultura

Kulturniki v akciji

Od Janše k Turku in spet nazaj

Stop poeziji in umetnosti

Stop poeziji in umetnosti
© Borut Peterlin

V torek popoldne so kulturniki pred ljubljansko vilo, kjer domuje Društvo slovenskih pisateljev, razvili slovensko zastavo in prebrali protestno izjavo, nato pa začeli prebirati svoja književna dela. Šlo je za še eno v vrsti manifestacij proti odpravi samostojnega ministrstva za kulturo, za katero se je odločila sedanja vlada.

Tako kot nedavno množično manifestacijo pred državno proslavo ob dnevu kulture je tudi tokratni dogodek pripravil Koordinacijski odbor kulture Slovenije (KOKS), ki združuje 41 kulturnih društev in organizacij. Tokrat so se za protest odločili, ker njihova zahteva - ponovna vzpostavitev samostojnega ministrstva za kulturo - ostaja neizpolnjena. A povrnitev samostojnega ministrstva se jim zdi nujna, saj sicer ponižujemo nacionalno kulturo pred domačo in mednarodno javnostjo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.