Vanja Pirc

 |  Mladina 10  |  Družba

Za cicibane vseh družin

Pogrom zoper Cicibana zaradi (resnične) zgodbice o deklici z dvema očkoma

Ana ima dva očka

Ana ima dva očka
© Ciciban

Darja Zaviršek in Ana Marija Sobočan sta izdali knjigo Mavrične družine grejo v šolo, v kateri sta predstavili izsledke raziskave o tem, kako so v slovenskih šolah sprejete družine istospolno usmerjenih. Ugotovili sta, da se te družine pri nas najpogosteje skrivajo. Starši pred učiteljicami navadno ne razkrijejo svoje spolne usmerjenosti, prav tako o njej pred učiteljicami ali sošolci ne govorijo otroci. Razlog za skrivanje so izključno homofobni odzivi okolja.

Vse to kaže, kako zelo nujno je, da se vsako homofobno ravnanje v šoli prepozna kot nedopustno. Prav tako nujno je šolarje, starše in učitelje osveščati o vseh oblikah družin, ki obstajajo v naši družbi. Ne le o istospolnih, tudi denimo o rejniških in posvojiteljskih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Sekcija ilustratorjev pri ZDSLU in drugi ilustratorji: predsednica Alenka Vidrgar, Alenka Sottler, Arjan Pregl, Kamila Volčanšek, Suzi Bricelj, Polona Lovšin, Liljana Praprotnik Zupančič, Andreja Čeligoj, Petra Varl, Andreja Peklar, Kiki Omrzel, Petra Preželj, Ana Razpotnik Donati, Maša Kozjek, Tanja Komadina, Jelka Godec Schmidt, Andreja Gregorič, Ana Zavadlav

    Javno pismo

    Sekcija ilustratorjev pri ZDSLU izraža vso podporo uredniški odločitvi revije Ciciban pri širjenju prostora strpnosti in bivanjske svobode. Dobro poznamo dolgoletno predano, odgovorno in strokovno delo uredništva te revije, zato se nam zdijo javni napadi na to revijo resnično popolnoma neskladni z realnostjo. Več