Boj za način razmišljanja

Spoštovani g. Grega Repovž!

Verjamem, da tudi Vi verjamete, da si zvesti bralke in bralci Mladine zaslužijo – resnico. Neprirejeno in nepotvorjeno.

V svojem sestavku ste zapisali, citiram:

»Končar je pač, potem ko se je dogovoril, o svojem novem položaju začel govoriti, se hvaliti.«

Ne bo držalo, kar ste zapisali, spoštovani g. Grega.

Z nikomer se do dneva današnjega nisem ne pogovarjal, ne dogovarjal, kaj šele dogovoril.

Vse skupaj, kar mediji v zadnjem času pišete (povzemate drug drugega, ipd.), je izključno in samo plod Vašega védenja, morebitnega poznavanja situacije, ugibanj, ipd.

Jaz o zadevi ne vem nič.

Mene do dneva današnjega ni nihče ne poklical, mi ne pisal, ne kakorkoli stopil v stik z menoj (glede »inkriminirane zadeve – ravnateljstvo Drame SNG Ljubljana/Roman Končar).

To je edina resnica, ki v zvezi s tem obstaja.

Druge ni!

Zapisali ste tudi, citiram:

»...podpornika SDS, ki je vodil in organiziral predvolilne shode SDS.«

Spet ne bo držalo, spoštovani g. Grega.

Nikoli in nikdar nisem vodil, kaj šele organiziral kateregakoli predvolilnega (ali kateregakoli drugega!) shoda SDS.

To lahko, če seveda utegnete in želite, nemudoma preverite pri odgovornih v stranki SDS.

Vodil sem, reciva temu - shod (Pogačarjev trg, Ljubljana) v podporo tistim, ki so bili proti sprejetju dogovora z R Hrvaško glede arbitražnega sporazuma.

Ta shod ni organizirala SDS, temveč vse tiste stranke (tudi civilna družba!), katerih predstavniki so bili z menoj na odru.

Vodil sem proslavo v počastitev državnih jubilejev v Ivančni Gorici, katero je organiziralo društvo Moris.

Vodil sem ustanovitveni plenum Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, katerega je organiziralo omenjeno Združenje (Hotel »Mons«, Ljubljana).

Vodil sem slovesnost v počastitev državnih praznikov in ustanovitve Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, katerega je organiziralo omenjeno Združenje (Slovenska Filharmonija, Ljubljana).

Vodil sem slovesnost ob 1.obletnici ustanovitve Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, katerega je organiziralo omenjeno Združenje (Festivalna dvorana, Ljubljana).

In to je to.

Zapisali ste tudi, citiram:

»... A v začetku devetdesetih let je bil zelo veliko na bolniškem dopustu. Medtem je namreč vodil svojo produkcijsko hišo Timaro in je imel s tem precej dela. Snemal je zlasti filme in nadaljevanke za RTV Slovenija. Iz Drame je bil zato odpuščen.«

Spet ne bo držalo, spoštovani g. Grega.

Iz Drame sem bil odpuščen, ker nisem zmogel (zaradi bolezni, ki je z dokumenti in tudi (je in je bila) v stvarnosti preverjena in je še danes dokazljiva s pričami (uglednimi slovenskimi zdravniki, specialisti, doktorji znanosti!) in ustreznimi, verodostojnimi dokumenti!) sodelovati pri uprizoritvah (treh!) predstave »Hamlet« (režija g. Janez Pipan).

Takratni ravnatelj Drame SNG Ljubljana je »skup spravil« pogromski konstrukt« proti meni, čeprav sem ga pravočasno obvestil o bolezni (bil sem pred tretjo operacijo hrbtenice, hernia disci) in o moji lastni nezmožnosti za delo.

Bolniška, spoštovani g. Gregor, zame ni bila nikakršen »dopust«, kot navajate, temveč mukotrpni čas negotovosti, ali bom še pokreten, ali ne!

Tudi sicer nisem še nikoli slišal, da bi bila »bolniška« - dopust.

Delati se norca iz osebne zdravstvene nesreče kogarkoli je, milo rečeno, ne-lepo.

Naj prav posebej poudarim, da vodenje moje producentske hiše ni v prav ničemer vplivalo na moje siceršnje obveznosti v ljubljanski Drami, kjer sem bil njega dni zaposlen.

Dokazljivo je tudi dejstvo, da sem se s produciranjem ukvarjal le takrat, ko nisem imel dela v Drami.

Zakaj ga nisem imel (in to kar naenkrat – takoj, ko je za ravnatelja prišel g. Janez Pipan), Vam bo najbolje znal odgovoriti takratni ravnatelj Drame SNG Ljubljana, g. Janez Pipan (zanimivo je, da sem pred njegovim prihodom na čelo Drame SNG Ljubljana bil eden repertoarnih »stebrov« tega gledališča! Potem pa – kot bi odrezal – ni bilo več vlog za Romana Končarja! Zanimivo bi bilo pogledati tudi »navezo« g. Pipana, njegova zdajšnja življenjska družica ga. Petra Škofic, g. Jožef Školjč – vse v luči funkcij, katere so navedeni opravljali v tistem času, in – seveda – v luči osebnih povezav/navezav!).

Prijazen pozdrav.

S spoštovanjem,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.