foto: Eva Kardelj Cvetko, ravnateljica Ekonomske šole Ljubljana

 |  Pisma bralcev

Učenje po meri SDS

Spoštovani,

prebrala sem vaš članek Učenje po meri SDS, v katerem omenjate tudi našo šolo, Ekonomsko šolo Ljubljana. Ker v tistem delu, sicer ne posebej izpostavljenem, kar mrgoli zmot in neresnic, bi želela, da izveste, da dejansko vedenje gospoda ministra očitno temelji na izjavah v.d. direktorja dr. Jurija Šinka, ki je tudi mene skušal prepričati, da nisem želela komunikacije z MIZKŠ in si upam reči, da je popolna izmišljotina.

Takoj po (edinem) razgovoru z dr. Šinkom 29. avgusta, sem 31. avgusta zaprosila za sprejem pri ministru Turku, ki je tudi minister za kulturo in bi ga morala tudi sama stavba na Prešernovi 6, ki je kulturni spomenik, še kako zanimati.

7.9. sem prosila dr. Šinka, da mi sporoči odločitev glede združevanja, saj je pedagoško delo trpelo zaradi trajnega pritiska na učitelje, starše in mene samo. Odgovor v.d. direktorja je bil, da me je po e-pošti vabil na razgovor, vendar se mu nisem hotela odzvati (da sama najbolje vem, zakaj). Glede na to, da ne prenesem podtikanja, zahrbtnosti in laži, ker tega tudi sama nikoli ne počnem, me je njegov odgovor ne le presenetil in razžalostil, pač pa tudi užalil. Pripravljena sem mu bila posredovati svoje uporabniško ime in geslo, da svojo (mojo) pošto preveri na arnesovem strežniku, preko katerega naj bi jo dobila. Na ponudbo se ni nikoli odzval. Napisal pa je, naj ne obremenjujem njega in njegovih nadrejenih s pošto in naj se obračam na takratno vodjo sektorja za srednje šolstvo mag. Renato Zupanc Grom in pravnico Vanjo Mavri, ki o zadevi nista vedeli nič novega.

13.11. sem dobila vabilo mag. Škrinjarjeve, ki se je odzvala na mojo prošnjo dr. Žigi Turku, posredovano telefonsko, po pošti in e-pošti 31. 8. in me povabila za 3.12. na razgovor. Takrat mi je zatrdila, da se nobene organizacijske zadeve ne bodo vodile mimo mene in brez moje vednosti. Kasneje sem se videla z njo na kratko še 20.12. na mojo pobudo, po prejemu obvestila o ne-soglasju k razpisu 1. letnikov na našo šolo. Na prošnjo za sprejem, ki sem jo posredovala istega dne tudi g. ministru, ni do danes še nobenega odziva.

Da bodo zadeve povsem poštene, pripominjam še, da me je na razgovor kot zastopnica dr. Šinka, ki je bil v kritičnem obdobju na daljšem dopustu (vrača se jutri, 8.1.), povabila in sprejela ga. dr. Slavica Černoša, vodja sektorja za srednje šolstvo, ki je bila pripravljena na pogajanja in komunikacijo.

Kakršnekoli komunikacije kljub mojim pobudam med MIZKŠ in menoj torej v času od 29. avgusta (10. septembra po e-pošti) do 3. decembra ni bilo!!!!

Pripominjam, da imam celotno komunikacijo z MIZKŠ dokumentirano in je vse, kar navajam, enoznačno in dokazljivo.

Kaj se bo zgodilo po vrnitvi dr. Šinka ne vem, upam pa, da je zadeve od. 17.12. dalje razmislil strokovno, apolitično in v dobro slovenske mladine.

Pravi kapitan potapljajoče se ladje ne zapušča, četudi je »zrel« za upokojitev, ali pa ravno zaradi tega ne. (Moja izjava je pomotoma zapisana drugače!)

Lep pozdrav,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.