Jure Trampuš

 |  Mladina 2  |  Politika

Veš, poet, svoj dolg?

O pismu, ki ga še ni bilo, ali zakaj so se zganili kulturniki

Veno Taufer, Milan Jesih,  Marko Kravos, Ciril Zlobec, Aleš Debeljak in Tomaž Šalamun na protestnem branju poezije pred hišo, v kateri domuje Društvo slovenskih pisateljev, 28. februarja 2012, ko so protestirali proti ukinitvi ministrstva za kulturo

Veno Taufer, Milan Jesih, Marko Kravos, Ciril Zlobec, Aleš Debeljak in Tomaž Šalamun na protestnem branju poezije pred hišo, v kateri domuje Društvo slovenskih pisateljev, 28. februarja 2012, ko so protestirali proti ukinitvi ministrstva za kulturo
© Borut Peterlin

To, da je Janez Janša zelo pozoren na to, kaj si o njem misli tujina, ni nič novega. Leta 2004 je v parlamentu napadel urednika Radia Slovenija Miha Lamprehta, ker naj bi v tujih medijih pisal laži o Sloveniji, pa čeprav napadeni Lampreht ni bil avtor spornega članka. Tudi v času svoje prve vlade je Janša novinarje, ki so podpisali peticijo za medijsko svobodo, napadel, ker naj bi »blatili Slovenijo«. Vse skupaj je šlo celo tako daleč, da je Anže Logar, tedanji in sedanji šef vladnega urada za komuniciranje, pripravil posebno sporočilo o Situacija glede medijske svobode v Sloveniji, ki so ga tuji novinarji našli v svojih hotelskih sobah.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.