Janez Janša

10. 1. 2013  |  Mladina 2  |  Politika

Janševo pismo

Kaj je premier napisal Igorju Koršiču?

Spoštovani g. Koršič,

ne vem, čemu dobremu bi lahko služilo takšno blatenje Slovenije in slovenske vlade v tujini. Vsekakor pa vas uradno prosim za odgovor na vprašanje, kdo je avtor te informacije oziroma kdo je odgovoren za laž, ki ste jo zapisali v njej, sicer bom prisiljen v pravnem smislu prepoznati vas kot pošiljatelja. Trditev »Prime Minister Janez Janša has described the protesters as ’extremist left zombies’ and characterized them as radical ’neo-socialists’ in an effort to balance out the actual presence of neo-Nazis (possibly organised by the ruling government itself in an effort to discredit the protests at the beginning of the movement)« je popolnoma neresnična. Prav tako je med mnogimi drugimi neresnična trditev »The government is thus attempting to hinder free speech and a free press and to use public telecommunications networks as a mouthpiece of his own party.«

Avtorja teh očitnih laži mi prosim sporočite čim prej. Predlagam tudi, da naslovnikom poslane informacije v angleškem jeziku sporočite popravke citiranih in drugih neresničnih navedb v poslani informaciji.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.