Max Modic

 |  Družba  |  Upor

V pripravi tudi kazenska ovadba zoper Zorana Jankovića

Skupina 29. oktober si bo sodeč po današnjem pisanju tudi v prihodnosti prizadevala ovaditi vsakogar, ne glede na politično moč ali funkcijo, za katerega bo obstajal utemeljen sum in obremenilni dokazi kaznivega dejanja

V prihodnosti pripravljamo ovadbo tudi zoper Zorana Jankovića, pri čemur pa moramo zadovoljiti vse točke, ki so za ovadbo potrebne in nujne.

"V prihodnosti pripravljamo ovadbo tudi zoper Zorana Jankovića, pri čemur pa moramo zadovoljiti vse točke, ki so za ovadbo potrebne in nujne."
© Borut Krajnc

Predstavniki Skupine 29. oktober, ki so minuli četrtek na Vrhovno državno tožilstvo v Ljubljani vložili kazensko ovadbo zoper Ivana Janeza Janšo, v današnji izjavi za javnost odgovarjajo na vprašanja o namenu kazenske ovadbe in pojasnjujejo, zakaj (še) niso vložili tudi kazenske ovadbe zoper Zorana Jankovića.

»Skupina 29. oktober je na Vrhovno državno tožilstvo v Ljubljani podala kazensko ovadbo zoper Ivana Janeza Janšo. Pri tem smo se oprli na več dejstev pri katerih prevladuje mnenje Komisije za preprečevanje korupcije, ki se sklicuje na nepojasnjen izvor premoženja Ivana Janeza Janše v višini dobrih 200.000 €,« pojasnjujejo člani Skupine 29. oktober v današnji izjavi za javnost, in dodajajo: »Cilj Skupine 29. oktober je opozoriti državljane in državljanke RS, da imamo prav mi, državljani in državljanke RS, v rokah mehanizme delovanja, med njimi tudi pravico do ovadbe kot orodje zoper vsakogar. Takšno ravnanje predstavlja našo moč in hkrati odgovornost. Skupina 29. oktober si prizadeva posredovati sporočilo javnosti: Naj vas ne zavede občutek nemoči ob dnevnih novicah, da navkljub obremenilnim dokazom zoper politike in tajkune, proti nikomur ni sprožen pravdni postopek. To je naša državljanska dolžnost in skupina 29. oktober jo je v imenu vseh nas, ki si prizadevamo za boljši jutri, izpolnila.«

Člani Skupine 29. oktober pojasnjujejo, da je v njihovih očeh besedna zveza 'politična odgovornost' samo manipulacija, s katero nas delajo za neuko, nemočno in krotko množico. »Mi to nismo!« trdijo v današnji izjavi za javnost. »In ravno iz tega razloga in zavedanja, da ima pravosodna oblast dvojna – 'vaša in naša' - merila, se v Skupini 29. oktober tudi v prihodnosti ne bomo ustavili.«

Skupina 29. oktober si bo sodeč po današnjem pisanju tudi v prihodnosti prizadevala ovaditi vsakogar, ne glede na politično moč ali funkcijo, za katerega bo obstajal utemeljen sum in obremenilni dokazi kaznivega dejanja. »Tako ob tem želimo javnost opozoriti tudi na to, da v prihodnosti pripravljamo ovadbo tudi zoper Zorana Jankovića, pri čemur pa moramo zadovoljiti vse točke, ki so za ovadbo potrebne in nujne. V tem trenutku smo v fazi zbiranja ustreznih elementov, ki predstavljajo utemeljeno pravno podlago pristojnim organom. O svojem delovanju bomo redno obveščali domačo in tujo javnost ter v primeru nespoštovanja domačega pravnega reda, pravico iskali tudi na drugih Evropskih institucijah,« zaključujejo člani Skupine 29. oktober.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.