Max Modic

 |  Politika  |  Upor

Notranjsko-kraška dobrodošlica vladi

»Postojna je naše mesto in ne vaše gnezdo«

Postojna se je danes prebudila prelepljena s plakati s protivladno vsebino.

Postojna se je danes prebudila prelepljena s plakati s protivladno vsebino.
© Anja iz Postojne

Vlado, ki jo v teh dneh hrup z ulice moti do te mere, da se je umaknila v zavetje notranjsko-kraške regije, je v mestu, ki mu podžupanuje podpredsednik SDS Zvone Černač, Janšev minister za infrastrukturo in prostor, pričakala svojevrstna dobrodošlica. Postojna se je namreč danes prebudila prelepljena s plakati s protivladno vsebino. »Mogoče ni naključje, da se je to zgodilo v kraju, ki kaže tendenco strinjanja s trenutno vladajočo politiko, proti kateri že tri mesece poteka vseslovenska ljudska vstaja,« je završalo med postojnskimi zombiji.

Premier in njegovo spremstvo se je verjetno počutilo tako, kot je Tomaž Majer zapisal v enem od svojih priložnostnih govorov: »Prostor se je razširil v blagi eksploziji, svetloba in jasnost sta se razlili preko celotne zavesti in preko vsega. Vse se je spojilo z njo, postalo breztežnost in brezmejnost, postalo ljubezen, čiste sanje in čisto upanje.« Mi pa se sprašujemo takole: Gre res za naključje, da je dan pred postojnsko 'dobrodošlico' Miro Petek na spletni strani SDS objavil prispevek z naslovom 'Vsa naša gnezda', nato pa je zakrožila še anonimka o Janezu Janši? Hm, hm ...

Mimogrede, koalicijska ministra Janez Šušteršič in Senko Pličanič danes nista odšla z vlado na obisk notranjsko-kraške regije. Pličanič je dejal, da mu je njegova odgovornost, torej odgovornost ministra, pristojnega za javne uslužbence, nalagala, da je ostal v Ljubljani.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.