Borut Mekina

7. 2. 2013  |  Mladina 6  |  Politika

Dr. Alain Pellet vs. Franc Pukšič

Medtem ko se domači politiki borijo za slovenske vitalne interese, profesorji spet ne delajo domačih nalog

Člana alternativne »ekspertne« skupine Zavod 25. junij diplomirani kmetijski inženir Marjan Podobnik in dr. Peter Pavel Klasinc, umetnostni zgodovinar

Člana alternativne »ekspertne« skupine Zavod 25. junij diplomirani kmetijski inženir Marjan Podobnik in dr. Peter Pavel Klasinc, umetnostni zgodovinar
© Borut Krajnc

Slovenija je šele pred kratkim dobila prvi učbenik mednarodnega prava. Napisal ga je, kot je znano, bivši predsednik države dr. Danilo Türk, še preden je vstopil v politiko. Pred njim so si slovenski študentje pomagali z učbeniki znanega hrvaškega profesorja dr. Juraja Andrassyja. V Sloveniji imamo sicer kar nekaj uglednih mednarodnih pravnikov, kot so dr. Borut Bohte in dr. Mirjam Škrk na ljubljanski Pravni fakulteti ali dr. Bojko Bučar in dr. Milan Brglez na Fakulteti za družbene vede, a vsi našteti so strokovnjaki za raznovrstna področja. Nihče izmed njih ni imel priložnosti, da bi se specializiral za posamezne dele mednarodnega prava, kot sta recimo mednarodno pravo morja ali mednarodno pomorsko pravo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.