Jure Trampuš  |  foto: Ilustracija: Jernej Žumer

 |  Mladina 7  |  Politika

Za Janšev odhod!

Velika podpora protestom, nasprotovanje vladi in zahteva po predčasnih volitvah

Agencija Ninamedia in Mladina sta v začetku tedna izvedli javnomnenjsko raziskavo, kjer so anketiranci odgovarjali na nekaj temeljnih vprašanj, povezanih s političnimi razmerami v državi. Rezultati so za odhajajočo vlado Janeza Janše porazni, a hkrati vprašani na prihajajočih volitvah (še) ne bi množično podprli stranke, ki bi se lahko izoblikovala iz protestnega gibanja. Kar je pričakovano, volivci kljub večinskemu nasprotovanju Janši in političnim elitam namreč ne morejo podpreti hipotetične stranke, ki je brez imena, brez voditeljev in pravega programa. A opravljena raziskava je znova pokazala, da ima vlada Janeza Janše privržence samo še med volivci SDS in deloma tudi NSi. Pa še teh je danes manj kot pred letom dni.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.