Staš Zgonik

22. 2. 2013  |  Mladina 8  |  Politika

Lobistova želja …

… evroposlančev ukaz

Evropska zakonodaja, ki se nanaša na varstvo osebnih podatkov, je zastarela. Sprejeta je bila leta 1995, ko je bil internet še razmeroma nepomembna zanimivost. Zato je evropska komisija v začetku lanskega leta pripravila predlog nove uredbe. Njen namen je poenotiti standarde za varstvo osebnih podatkov v vseh državah EU, hkrati pa zagotoviti, da bodo evropsko zakonodajo spoštovale tudi tuje korporacije s sedeži (in strežniki) v tretjih državah. Predlog komisije vzpostavlja razmeroma visok standard varstva posameznika in dopušča izjemno visoke kazni za kršitev pravil, zato je pri zagovornikih omejevanja poseganja v zasebnost naletel na pozitivne odzive.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.