Popravek

Odgovorni urednik g. Grega Repovž,

V 27. številki Mladine, ki je izšla 5.7.2013, ste objavili članek Boruta Mekine z naslovom Pohlep na straneh 19 do 22. V tem članku je navedenih več neresnic, ki se tičejo mene osebno, zato skladno z veljavno zakonodajo zahtevam objavo popravka.

Avtor me označi za nečaka nadškofa dr. Franca Krambergerja.

Izjavljam, da nisem njegov nečak. To dejstvo boste z lahkoto preverili.

Avtor navaja,da sem bil v tistem času zaposlen na konkurenčnem Telekomu (mišljen je čas predstavitve projekta T-2 na Gospodarskem svetu).

Sestanek o katerem piše avtor se ni zgodil aprila 2001, kot navaja, marveč aprila 2004.

Kot član uprave Telekoma Slovenije sem bil razrešen 22. decembra 2003, kot direktor Siola pa sem zaradi tega odstopil in podjetje zapustil 17. februarja 2004.

Ob odhodu me ni vezala nobena konkurenčna klavzula, zato moja priprava projekta T-2 ni sporna.

Konkurenčno klavzulo, ki je bila tudi osnova za plačevanje nadomestila zaradi nižje plače po odhodu na drugo delovno mesto, sem sprejel na izrecno prigovarjanje vodstva Telekoma Slovenije, ne na svojo pobudo.

Po sprejetju konkurenčne klavzule, v času njene veljavnosti, nisem delal ničesar, kar bi bilo v nasprotju s prevzeto obvezo.

Naj še dodam, da nisem predlagal ustanovitve konkurenčnega operaterja jaz, pač pa sem projekt T-2 pripravil po naročilu odgovornih v Nadškofiji Maribor.

Vse napisano je preverljivo in dokazljivo z dokumenti.

S spoštovanjem,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.