Boštjan Napotnik

 |  Mladina 44  |  Konzum

Retro princip

Privošnik, Šempeter v Savinjski dolini

Jurčki z jajcem

Jurčki z jajcem

Gostilna Privošnik
Rimska cesta 150, Šempeter
Tel.: 03 700 18 03
www.gostilna-privosnik.si
Večinoma se da v Šempetru dobro jesti vsak dan od 11. do 23. ure, izjemi sta nedelja, ko zapirajo ob 21. uri, in sreda, ko sploh ne odprejo.

Fino:
krvavice in pečenice
pivo (laško iz hladilnice, termalni kukec)

Ne tako fino:
gobova juha

Juho, glavno jed in sladico si pri Privošniku lahko privoščite, ako imate v žepu od 12 do 15 evrov.

Saj ne, da bi bil Konzumov krožek za negovanje zgodovinskega spomina znotraj vseh Kozumovih delovnih teles in organizacij kaj prav posebno vpliven in pomemben, a je z vztrajnim lobiranjem, ki ga je sprožil splet različnih zunanjih vplivov (razstava Živelo življenje, smrt Jovanke Broz, scenografija Šeligo-Lorencijeve Svatbe v Drami in slučajno ujetje Balaševićevih verzov Nosi vruće leba kriške, fafarone, čvarke friške, / začas sprema šunke, rena, i pihtije svakom. / Pitamo ih: »Ljudi, dokle?!«, »Čekaj«, kažu, »još šnenokle, / i šufnudle i griz-štrudle i rezance s makom!« / Hej, kad se samo setim, al se nekad dobro jelo, baš!), vendarle dosegel, da smo ob napisu »gostilna s tradicijo«, ki smo ga ondan uzrli v Šempetru, prav po furmansko parkirali svoje konje in sedli za z zeleno belim karo prtom pogrnjeno mizo gostilne Privošnik. Kmalu zatem smo spoznali ljubek element zavezanosti tradiciji – Privošnikovi sode laškega piva po starošolsko držijo v hladilnici in pivo v res lepe trebušaste vrčke od tam tudi točijo, brez sprotnega kompresorskega ohlajanja. Morebiti gre sicer le za učinek placeba, ampak merica mešanega tajkunskega zvarka se načelniku ekspedicije že dolgo ni zdela tako osvežilna in pena na njej tako čvrsta. Za nameček mu je potem padlo v oko še butično (in všečno), za Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec iz laške termalne vode zvarjeno pivo Kukec in dobra volja je bila zagotovljena.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: