Borut Mekina

10. 1. 2014  |  Mladina 2  |  Politika

Vmešavanje v politiko

Ustanovitev »elitnega« Slovenian business cluba

Ustanovitev kluba poštenih: Pečečnik, Akrapovič in Grah

Ustanovitev kluba poštenih: Pečečnik, Akrapovič in Grah
© STA

Ta teden smo v Sloveniji dobili novo gospodarsko združenje. Uradno »Slovenian business club«, ki ga pod sponzorstvom izdelovalca igralnih avtomatov Joca Pečečnika operativno vodi bivši novinar Uroš Slak, predseduje pa mu lastnik podjetja Postojnska jama Marjan Batagelj. V Sloveniji sicer že imamo 220 različnih gospodarskih združenj, od Združenja za prašičerejo, Združenja polnilcev embaliranih vod, Združenja proizvajalcev kranjske klobase, Konzorcija za namakanje Podravja do Združenja proizvajalcev jedilnih jajc izpod Kamniških planin ... A to, 221. združenje je nekaj posebnega. Je odkrito proti javnim institucijam, bodočim članom pa prepoveduje politično udejstvovanje, in to predstavlja kot eno najpomembnejših vrednot. Ustava sicer jamči politično udejstvovanje. Oni ga bodo svojim članom prepovedali. In iz tega naredili zgodbo o uspehu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.