Peter Petrovčič

10. 1. 2014  |  Mladina 2  |  Politika

Više, hitreje, krivičneje?

Z vsako spremembo kazenskega postopka v bolj represivno družbo

Domnevni člani narkokartela, ujeti z akcijo Balkanski bojevnik, ki jim bodo sodili ponovno, saj je višje sodišče prej nedopustne dokaze označilo za dopustne.

Domnevni člani narkokartela, ujeti z akcijo Balkanski bojevnik, ki jim bodo sodili ponovno, saj je višje sodišče prej nedopustne dokaze označilo za dopustne.
© Borut Krajnc

Ni še tako dolgo, bilo je pred dobrim letom, ko sta tožilki v zadevi Balkanski bojevnik Blanka Žgajnar in Mateja Gončin ugotavljali, da »je Slovenija očitno neka oaza spoštovanja človekovih pravic«, »edina evropska oaza« te vrste. Že tedaj ni bilo tako, to pa je pred dnevi potrdilo tudi višje sodišče, ki je razveljavilo izločitev domnevno nezakonito pridobljenih dokazov zoper domnevni narkokartel. Z vsakim zakonodajnim posegom v pravila kazenskega postopka pa trditev tožilk drži le še manj.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.