Alen Toplišek

20. 6. 2014  |  Mladina 25  |  Svet  |  Intervju

»Neoliberalizem se je predstavil kot zdravilo sam zase«

Jason Read, filozof

V ZDA danes že obstajajo terapevtske skupine za brezposelne, saj je brezposelnost obravnavana kot psihološki problem, podoben odvisnosti. Zakaj se je odnos do dela tako spremenil, smo se pogovarjali z dr. Jasonom Readom, filozofom z Univerze v Južnem Mainu.

Jason Read: »V ZDA obstajajo celo terapevtske skupine za brezposelne, saj je brezposelnost obravnavana kot psihološki problem, podoben odvisnosti.«

Jason Read: »V ZDA obstajajo celo terapevtske skupine za brezposelne, saj je brezposelnost obravnavana kot psihološki problem, podoben odvisnosti.«
© Dylan Martin

Dr. Jason Read deluje na več filozofskih področjih, ukvarja se z družbenopolitično kritično mislijo, pa tudi s filozofijo zgodovine in feminizma. Kot je v modi pri novodobnih akademikih, piše spletni dnevnik – Brezposelna negativnost. Na twitterju ga najdete pod vzdevkom unnegatron. Govori o današnjem razumevanju dela in brezposelnosti, o čustvih in afektu v postvarčevalni ekonomiji ter o brisanju ločnice med zasebnim življenjem in službo.

Intervju

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.