Denis Vičič

 |  Politika

S šamanstvom in hojo po žerjavici ne bo prepričala

© Borut Krajnc

Slovenija je največja poraženka komisarskih zaslišanj, piše portal Neurope.eu. Najprej smo spremljali debakel Alenke Bratušek, zdaj pa je pred evroparlamentarci še predlog premierja Mira Cerarja, naj v ekipo Jeana-Claudea Junckerja izglasujejo Violeto Bulc, politično novinko, ki ima zanimivo preteklost in nenavaden pogled na svet, opazujejo iz Bruslja. Več>>

V članku Que sera Cerar Andy Carling citira Cerarja, ki je dejal, da je »prepričan, da ima Violeta Bulc vse potrebne kompetence za vodenje komisarjata«. A poudari, da se s Cerarjem strinjajo le redki. »Težko je verjeti, da ima Bulc potrebne sposobnosti za komisarko. Pregled spletnih strani, kjer so njene objave, pa pokaže še, da je Bulc oseba, za katero kaže, da verjame vsemu, le znanosti ne. Ima tudi nekaj »zanimivih« prijateljev,« zapiše novinar.

Bulc se v svojem CV-ju pohvali, da ima opravljen certifikat za vodenje hoje po žerjavici, izpostavi: »Njen idol je Peggy Dylan, ki verjame, da je hoja po žerjavici dokaz višje duhovne zavednosti. Peggy Dylan ponuja delavnice in izkušnje, ki dobesedno prenovijo vaš potencial in vašo realnost. Prenaša čisto modrost in luč ljubezni, ki povzročita pomlad za vaše srce in dušo,« avtor povzame zapise na spletni strani centra, kjer je Bulc opravila tečaj.

Nato nadaljuje, da slovenski kandidatki sicer ni povsem tuje učenje in izobraževanje, a da magisterij na Golden Gate University vendarle ni vreden veliko, saj da sedaj univerza ponuja večinoma izobraževanje na daljavo, prek spleta. (Dodajmo, da je Bulc magisterij pridobila leta 1991, ko je bil internet še globoko v povojih.)

»Še eno področje, ki ga obožuje Violeta Bulc je sintropija – kreativna moč narave,« zapiše Carling in nato citira besede kandidatke za komisarko: »Sploh ne morem izraziti vseh občutij, ki so me prevevala, medtem ko sem potovala prek zapletenih formul, ki so meni večinoma nerazumljive, a tako znane, da sem se počutila, kot da so že ves čas del mojega življenja. Sintropija nam pove, da svetu ne vlada logika preživetja najmočnejšega, saj na kvantni ravni, ki je višja raven realnosti, lahko vidimo, kako različni elementi skupno zazvenijo v magični harmonični simfoniji.«

V članku še preberemo, da je Bulc na svojem blogu intervjuvala Michaela Tellingerja, ki raziskuje napredne izginule civilizacije na podlagi Enotnega zavedanja, kar pomeni, da v to »teorijo« verjame tudi Cerarjeva izbranka. Kaj verjame Američan? Da je kvantna fizika darilo stvarnika, da bi človeštvu omogočil najti pot na začetek, nazaj k enosti, stran od globoko razdeljene in manipulirane vrste, ne samo na Zemlji, ampak v celotnem stvarstvu.
Tellinger je v Sloveniji tudi gostoval, in sicer s predavanjem, naslovljenim »Megalitske strukture in brezplačna energija«, še navede Carling in pripomni: »No, to je en način, kako doseči energetsko unijo.« Ker je Telllinger izdal tudi knjige s kar smešnimi naslovi: »Je bog človeka ustvaril za sužnja? Je bil Abraham prvi človeški ovaduh?«, bi o tem lahko v Evropskem parlamentu Bulc imela debato s pripadniki krščanske Evropske ljudske stranke, še doda pisec.

»Bulc zveni kot vodnik za menedžerje iz leta 1982, v katerem se neprestano ponavljajo enake fraze in umanjka vsaka kritična distanca,« še piše Carling. »Tukaj je nekaj odlomkov o programih organiztaicje InCo, ki jo je ustanovila Bulc: Ali znamo sistemsko razmišljati o hrani? Ali znamo uporabiti intuicijo pri prehranjevanju? Konji, mojstri intuicije - učenje sistemskega pristopa, odločanja in jasne komunikacije s čredo konj. Evritmija in muzikozofija – sistemska pristopa k inovativni obliki intuitivnega gibanja ob poslušanju glasbe.«

Pri koncu članka novinar navede še razmišlčjanje Violete Bulc o moških in ženskah: »Rekla bi, da nismo v času, ko imamo moški in ženski način vladanja, ampak prevladuje moška energija. Vsak človek ima obe energiji, moško in žensko. Vsaka ženska, ki hoče vladati, je morala razviti svojo moško energijo, saj je bila ženska energija neprimerna za obdobje preteklih nekaj tisoč let. V razmišljujočem in zavednem okolju pa ni prostora za moškost, temveč za kreativnost in nežne dotike. Tako zdaj ženska energija pridobiva moč in so zdaj ženske v rahli prednosti, saj so nas vse življenje učili, kako naj razvijemo žensko energijo in smo tega vajene. Moške vabim, naj ponovno spoznajo svojo nežnejšo plat in se pridružijo.«

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.