Boštjan Napotnik

7. 11. 2014  |  Mladina 45  |  Konzum

Rozajanski komün

Alla speranza, San Giorgio/Bilä (Rezija)

 • ocena: 4 / 5

Ćialćiuni

Ćialćiuni

Osteria alla Speranza
Via Prato 3, San Giorgio/Bilä (Rezija)
Tel.: +39 0433 53057
Ker je tale oštarija tudi lokalni bar, je načeloma odprta vsak dan, razen torka, od 7.30 do 23.30. Seveda pa morate vedeti, da ste v Italiji in da se tu je za kosilo (od 12. do 15. ure) ali večerjo (od 19. do 21. ure).

Fino:
krotegin (kožarica)
ćialćuni (ravioli iz krompirjevega testa)
pita z bučo

Ne tako fino:
Mandljevo-rikotni kolač

Za sedem predjedi, štiri glavne rihte, pet sladic, liter pitnega merlota, dva litra vode, dva soka, coca-colo in dva kofeta so nam Rozajanci zaračunali pavšalni znesek 124 evrov. Z metodo čezpalčnega interpoliranja znesek na jedca vrednotimo na približno 18 evrov.

»Zahodne skrajnosti slovanstva in slovenstva imam na muhi že dolgo,« je oni dan na rednem srečanju Konzumovega ljudsko-pravljičarskega krožka z blagim glasom povedal glavni načrtovalec in natrosil še nekaj motivacijskih v smislu, da če imajo v pravljičarskem Rodiku skoraj pet dobrih oštarij, bi se zagotovo morala kakšna najti še v drugem zgodbarskem epicentru, v Reziji.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €