Borut Mekina

7. 11. 2014  |  Mladina 45  |  Politika

Adijo, avtoceste

Vlada Mira Cerarja za zaprtimi vrati v pospešeno privatizacijo avtocest

Odprtje šentviškega predora v Ljubljani junija 2008. Za ta 5,5 kilometra dolg predor, zdaj še v javni lasti, smo plačali več kot 155 milijonov evrov.

Odprtje šentviškega predora v Ljubljani junija 2008. Za ta 5,5 kilometra dolg predor, zdaj še v javni lasti, smo plačali več kot 155 milijonov evrov.
© Borut Krajnc

Miro Cerar, predsednik vlade, je na volitvah zmagal z obljubo o »premišljeni privatizaciji«. Slovenija podjetij naj ne bi več prodajala rokohitrsko in na podlagi politike izvršenih dejstev, kot se je to zgodilo v primeru Aerodroma Ljubljana in Telekoma, je obljubljal. Tokrat naj bi šlo za strateški premislek. A manj kot dva tedna po prisegi Cerarjeve vlade, in še preden je parlament sploh karkoli odločil glede »premišljene« strategije upravljanja državnega premoženja, še preden je torej odločil, katere državne naložbe bodo strateške in katere zgolj finančne, so se v Slovenskem državnem holdingu (SDH), na ministrstvu za finance in ministrstvu za infrastrukturo že začeli pospešeno pripravljati na privatizacijo novega podjetja – slovenskih avtocest, Družbe za avtoceste Slovenije (Dars).

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.