Jure Trampuš

 |  Mladina 1  |  Politika

Predsednikova modrost

Kaj je predsednik Borut Pahor počel na prireditvi, katere organizatorji so namenoma retuširali zgodovinske fotografije z rdečo zvezdo?

Stisk »pomiritvene« roke. Borut Pahor, Janez Janša in drugi v Kočevski Reki ob obletnici postroja enote Teritorialne obrambe.

Stisk »pomiritvene« roke. Borut Pahor, Janez Janša in drugi v Kočevski Reki ob obletnici postroja enote Teritorialne obrambe.
© Vasja Marinč

Od predsedniških volitev je minilo dve leti in en mesec. Nepričakovani zmagovalec Borut Pahor – kajti točno to je bil, politik, ki si je zakockal vlado, je potem nemudoma postal predsednik republike – bi lahko v teh dveh letih naredil kaj pomembnega, prelomnega. Imel je nekaj priložnosti, izkoristil ni nobene. Nasprotno. Kako pomemben je zares ta predstavnik vsega ljudstva, vrhovni politični suveren, kaže število prelomnih intervjujev, ki jih je dal v teh dveh letih, izjav, s katerimi je v skladu z ustavnimi pristojnostmi skušal vplivati na slovenski politični prostor. Teh intervjujev ni bilo. Tudi ne poslanic, zakonskih predlogov, oglašanja ob prelomnih političnih dogodkih.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Matjaž Zajec, Ljubljana

    Predsednikova modrost

    Pričenja se sodni proces proti novinarki Anuški Delić, ki je v člankih razkrila dokumente Sove o povezanosti skrajne, militantne, desnice in opozicijske SDS. Njeno pisanje je sovpadalo z vstajništvom pred parlamentom, kjer je militantna desničarska skupina, izvrstno trenirana, poskušala zlorabiti in razbiti vstajniške demonstracije z izvrstno trenirano akcijo. Več