Staš Zgonik

 |  Mladina 7  |  Politika

Postkomisarski sindrom

Nekdanji evropski komisarji težko ohranijo oboje, vpliv in dobro ime

Se je nekdanji slovenski komisar Janez Potočni res zapletel v »nasprotje interesov« ali gre le za, kot pravi sam, žaljive obtožbe?

Se je nekdanji slovenski komisar Janez Potočni res zapletel v »nasprotje interesov« ali gre le za, kot pravi sam, žaljive obtožbe?
© Etienne Ansotte; Shimera, EU

Evropski komisarji praviloma tudi po izteku mandata ostanejo na očeh javnosti. Njihove nadaljnje karierne odločitve pač veliko povedo o delovanju med mandatom in razkrijejo morebitne skrite interesne povezave. Po pravilih evropske komisije morajo nekdanji komisarji, da bi se izognili morebitnemu nasprotju interesov, za vsak angažma še 18 mesecev po izteku mandata pridobiti dovoljenje komisije. V teh 18 mesecih seveda prejemajo izdatno finančno nadomestilo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.