Denis Vičič

20. 2. 2015  |  Mladina 8  |  Družba

Simetrija?

Predavanje znanstvenice Simone Kralj Fišer o izbiranju partnerjev ter srhljivi biološki determinizem

»Seksizem sveti v akademskem okolju – ugasnimo ga!« – akcija Vstajniških socialnih delavk pred stavbo ljubljanske univerze

»Seksizem sveti v akademskem okolju – ugasnimo ga!« – akcija Vstajniških socialnih delavk pred stavbo ljubljanske univerze
© Arhiv Vstajniških socialnih delavk

»Ženske več vlagajo v potomstvo … Izbirajo partnerje, ki imajo več materialnih dobrin … Moškim so bolj privlačne, če imajo simetričen obraz in simetrične prsi … Moški raje izberejo ženske z dolgimi nogami in majhnimi stopali … Statistično je potrjeno, da imajo moški radi lepe in mlade ženske, saj so lepe ženske tiste, ki so zdrave …« To je le nekaj »dejstev«, ki jih je na predavanju o tem, kako ljudje izbiramo partnerje, v začetku februarja predstavila biologinja doc. dr. Simona Kralj Fišer.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.