Jure Trampuš

 |  Mladina 12  |  Politika

Stranka skrajne sredine

Kako lahko podpiraš enakopravnost, a hkrati dopuščaš razpis referenduma, ki lahko to enakopravnost izniči

Posluh za nestrpne (na fotografiji protest koalicije Za otroke gre proti noveli zakona, ki izenačuje različne partnerske skupnosti 3. marca v Ljubljani)

Posluh za nestrpne (na fotografiji protest koalicije Za otroke gre proti noveli zakona, ki izenačuje različne partnerske skupnosti 3. marca v Ljubljani)
© Borut Krajnc

Stranka Mira Cerarja se je preimenovala v Stranko modernega centra. Moderen človek je tisti, ki živi v skladu z novejšim časom, upošteva najnovejše norme, ni nazadnjaški. Zvenelo je pametno, vladajoča stranka naj bi bila tista, ki se zavzema za drugačno, v prihodnost zazrto politiko, odločno, jasno, premočrtno. »Modernost vidimo v spoštovanju človekovega dostojanstva, strpnosti in temeljnih svoboščin,« se je širilo v času sežanskega kongresa. »Smo vrednotno, ideološko in akcijsko uravnoteženi. Center za nas predstavlja dinamično ravnovesje med liberalnimi, socialnimi in drugimi vrednotami.« Kaj pomeni, da je kdo vrednotno uravnotežen? Ali to pomeni, da si malo za prepoved splava, malo pa za pravico ženske, da odloča o lastnem telesu? Da zagovarjaš večji vpliv cerkve v družbi, hkrati pa si za ločitev cerkve od države? Da spodbujaš solidarnost med državljani, a odločno zagovarjaš omnipotentnost trga in podjetniškosvobodo? Uravnotežene vrednote ne obstajajo, ne gre za dinamično ravnovesje, pač pa za pragmatično, politično všečno krmarjenje, katerega namen je tehnokratsko vodenje države.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.