Borut Mekina

24. 7. 2015  |  Mladina 30  |  Politika

Novi piranski incident

Tokrat je Hrvaška prisluškovala Sloveniji

Prijateljstva med voditelji držav so vedno navidezna in jih ne gre jemati preveč resno. Borut Pahor in Jadranka Kosor, ki sta dosegla dogovor o arbitraži.

Prijateljstva med voditelji držav so vedno navidezna in jih ne gre jemati preveč resno. Borut Pahor in Jadranka Kosor, ki sta dosegla dogovor o arbitraži.
© Borut Krajnc

Prvi odziv na objavo posnetkov telefonskih pogovorov med sodnikom arbitražnega sodišča, ki ga je imenovala Slovenija, Jernejem Sekolcem, in zaposleno na zunanjem ministrstvu, Simono Drenik, bi moral biti: Kakšni amaterji! V prvi vrsti sploh ni vprašanje, ali je slovenska stran kršila pravila arbitražnega sodišča. Posnetki so dokaz, da se je slovenska stran pustila posneti. Hrvaška obveščevalna služba je očitno ves čas snemala in sledila slovenski ekipi, ki se je po telefonu, medtem ko so na primer jedli juho, dogovarjala o strategiji zastopanja Slovenije pred tribunalom, ki odloča o poteku meje med državama.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.