Borut Mekina

24. 7. 2015  |  Mladina 30  |  Politika

Od nasveta do nasveta

Vse dražji korporativni svetovalci

Pirc in Runjak ne zmoreta vsega sama

Pirc in Runjak ne zmoreta vsega sama
© Borut Krajnc

Ko se je pred približno šestimi leti, v času vlade Boruta Pahorja, država odločila depolitizirati upravljanje državnega premoženja, nas to ni stalo tako rekoč nič. Prva institucija, to je bil Kadrovsko-akreditacijski svet (KAS), je pod vodstvom ekonomista dr. Bogomirja Kovača delala prostovoljno. »Vse dokumente in pravne podlage smo napisali sami, nismo posegali po zunanjih svetovalcih in nismo ničesar naročali drugod. Te dokumente smo pripravili v okviru svojih pristojnosti,« je pojasnil Kovač. Delo so opravili sami, je dejal, »ker si nismo smeli privoščiti nobene moralne napake«.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.