Intervju Luka Mesec

Luka Mesec je v svojem intervjuju povedal nekaj popolnih neresnic, ki se nanašajo na “demokratičnost, “prepire zaradi banalnih zadev”, “kolektivno vodstvo ZL” in “sestavi ZL”.

Odgovorno trdimo, da v koaliciji ZL demokratičnih odnosov ni vse od volitev v DZ. Koalicija ZL nima nikakršnega kolektivnega vodstva, o katerem želi Luka Mesec prepričati javnost. Imamo zgoj nedefinirano koordinacijo ZL, ki ne sklicuje rednih sestankov. Ko pa seja je, se zgolj pogovarjamo. Dogovoriti - zlasti z IDS – se doslej ni dalo še nič, še posebej pa ne o kolektivnem vodstvu, načinu njegovega delovanja, o urejanju spletnih portalov, o sklicevanju tiskovnih konferenc, o tem, ali smo še Koalicija štirih, še manj pa o enakopravnosti 4. Skupine – civilnodružbenih gibanj in posameznikov, ki je IDS in TRS, po lastni izjavi ne potrebujeta več!

Lansko leto se kar osem mesecev nismo srečali na skupnem sestanku. IDS se je obnašala, kot da je ona ZL, ali da je ZL samo poslanska skupina, kar seveda ne drži. Smo pa po volitvah v DZ od poslanske skupine prejeli sporočilo, “da zunaj parlamenta po volitvah ZL ni več”! Kar je mogoče razumeti, da poslanska skupina po izvolitvi prevzema ime ZL, strank in članstva, tudi svojega, pa ne potrebuje več!!! Je pa dogajanje na kongresu IDS dejansko pokazalo tako smer razmišljanja IDS-ovih poslancev z Luko Mesecem na čelu.

V koaliciji ZL se niti slučajno nihče ni prepiral zaradi “banalnih stvari”. Smo pa resno zahtevali odgovor na številna vprašanja, ki so ostala do danes brez odgovorov. Da bi v Koaliciji ne bilo treba končno odgovoriti nanje, Luka Mesec vneto ponavlja podporo “združevanju”. Ja! Potem ne bo treba odgovarjati nikomur, odločitve bo sprejemala poslanska skupina v imenu vseh, brez vprašanj in “nemoteno”… po svoje in s podpisom ZL.

V ZL - DSD vztrajamo na stališču, da je mogoče združevanje šele potem, ko bodo v Koaliciji ZL postali praksa delovanja: enakopravnost, tovarištvo, demokratičnost, medsebojno spoštovanje, priznavanje vseh štirih članic, ne pa pokroviteljstvo, žalitve, ignoranca, diktat, lastninjenje imena in rezultatov dela drugih, kar smo doslej, zaradi skupnega programa in ciljev, želeli razčistiti znotraj Koalicije. Ker si je Luka Mesec privoščil izlet v javnost, s svojimi neresničnimi ocenami stanja in razmer v Koaliciji ZL, nismo imeli druge možnosti, kot da tudi mi povemo, kaj je resnica in kaj nas navdaja z zaskrbljenostjo. Znotraj se “tovariši” ne želijo in niso sposobni soočiti z dejstvi, zato so stvari take, kot so, na žalost!

S prijaznim pozdravom,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.