Jure Trampuš

17. 3. 2017  |  Mladina 11  |  Politika

Strah, ščuvanje in nespretni sekretar

Zakaj se v vseh krajih, kjer naj bi se nastanili begunci, pojavijo nasprotovanje, civilne iniciative in protesti

V ssoobboottoo,, 1111.. mmaarrccaa,, jjee vv ŠŠkkoofifi jjaahh ppootteekkaall pprrootteesstt kkrraajjaannoovv pprroottii nnaammeessttiittvvii bbeegguunncceevv vv iinntteeggrraacciijjsskkoo hhiiššoo,, kkii jjoo žžeellii ministrstvo za notranje zadeve ustanoviti v prostorih nekdanjega hostla. Bilo je kakšnih 200 nasprotnikov, na drugi strani ceste pa se je zbrala tudi manjša skupina posameznikov, ki integracijo beguncev podpira.

V soboto, 11. marca, je v Škofijah potekal protest krajanov proti namestitvi beguncev v integracijsko hišo, ki jo želi ministrstvo za notranje zadeve ustanoviti v prostorih nekdanjega hostla. Bilo je kakšnih 200 nasprotnikov, na drugi strani ceste pa se je zbrala tudi manjša skupina posameznikov, ki integracijo beguncev podpira.
© Borut Krajnc

»Resnično me je sram, da sem Slovenka. Izviram s Škofij, moja družina je živela tukaj, moji starši,« je v soboto popoldne v središču Škofij, majhnem naselju le streljaj od slovensko-italijanske meje, razočarano razlagala Odinea Zupin.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.