Izak Košir

12. 5. 2017  |  Mladina 19  |  Družba

Ni prostora za starke

Zakaj moški ne sme imeti starejše partnerice

Emmanuel Macron je pri svojih 39 letih postal najmlajši francoski predsednik sodobnega časa. A to, da je mlad, se konservativcem niti ne zdi tako sporno kot dejstvo, da ima četrt stoletja starejšo soprogo. 64-letno Brigitte Trogneux je Macron spoznal, ko je bil še dijak jezuitske gimnazije v Amiensu. Tam je bila njegova učiteljica. Več kot dovolj gradiva za moraliziranje. Rek, da za vsakim uspešnim moškim stoji uspešna ženska, za kritike brez razloga ni bil zadovoljiv – očitajo ji namreč njeno starost. V tem primeru gre za mešanico seksizma in ageizma, diskriminacije na podlagi starosti. Hkrati pa gre tudi za dvojna merila, saj taistih komentatorjev ne (z)motijo drugi predsedniki, ki tudi nimajo generacijsko »uravnovešenega« partnerskega stanu.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.