Peter Petrovčič  |  foto: Uroš Abram

20. 10. 2017  |  Mladina 42  |  Politika

Ministrstvo priznava: policija ravna rasistično

Na ministrstvu za notranje zadeve priznali, da policija diskriminira na podlagi osebnih okoliščin, na primer barve kože

Noriss Claude Jones, ki jjee uussppeell vv pprriittoožžbbeenneemm postopku zoper ravnanje policije, ko je vv ppoossttooppkkuu pprreevveerrjjaannjjaa istovetnosti utrpel poškodbe glave in rame.

Noriss Claude Jones, ki je uspel v pritožbenem postopku zoper ravnanje policije, ko je v postopku preverjanja istovetnosti utrpel poškodbe glave in rame.

»V devetih letih, odkar živim v Sloveniji, so me legitimirali najmanj stokrat, zgolj v zadnjem mesecu osemkrat. Prej sem živel v ZDA in Veliki Britaniji, v vsaki izmed teh dveh držav sem bil legitimiran po enkrat. Počutim se kot svoboden v zaporu,« je spomladi, potem ko se je policijsko preverjanje istovetnosti na ljubljanski železniški postaji končalo z lažjimi telesnimi poškodbami, povedal Noriss Claude Jones. Pol leta kasneje so na notranjem ministrstvu, kjer deluje pritožbeni organ zoper policijo, priznali, da ga je policija neupravičeno dolga leta nadlegovala samo zato, ker je temnopolt.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.