Staš Zgonik

1. 12. 2017  |  Mladina 48  |  Politika

Še pet let

Odštevanje do prepovedi glifosata 

Kmetijski ministri Evropske unije so imeli v ponedeljek v Bruslju še en sestanek, na katerem je bilo predvideno glasovanje o predlogu evropske komisije, da glifosatu, najpogosteje rabljenemu herbicidu, dovoljenje za prodajo podaljšajo za pet let. V minulih mesecih je vprašanje primernosti rabe glifosata v EU postalo eno najbolj žgočih vprašanj evropske politike. Zaradi odločitev Mednarodne agencije za raziskave raka (IARC), ki ga je pred dvema letoma uvrstila na seznam verjetno rakotvornih snovi, so bile bruseljske ustanove in vlade držav članic pod pritiskom. Okoljevarstvene organizacije so zahtevale takojšnjo prepoved rabe, združenja kmetov pa so svarila pred hudimi posledicami za kmetijstvo, če bi se to zgodilo. Svoje je dodalo še to, da se niti Evropska agencija za varnost hrane niti Evropska agencija za kemikalije nista strinjali z mnenjem IARC in sta glifosat razglasili za varnega z vidika rakotvornosti.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.