Uredništvo

 |  Politika

Janez Janša dokončno izgubil proti Eugeniji Carl

Pritožbo predsednika SDS je zavrnilo tudi višje sodišče v Celju, sodba je tako postala pravnomočna

Tvit, ki bo Janeza Janšo stal najmanj 12.000 evrov

Tvit, ki bo Janeza Janšo stal najmanj 12.000 evrov
© Twitter /JJansaSDS

Predsednik SDS Janezu Janša ni uspel s pritožbo, s katero je zahteval, naj se pravdna zadeva, v kateri ga novinarka TV Slovenija Eugenija Carl toži zaradi žaljivega tvita, vrne v prejšnje stanje. Ker Janša na tožbo, s katero novinarka od njega terja 6.000 evrov, ni odgovoril, je sodišče izdalo zamudno sodbo. Vodja opozicije je nato želel dokazati, da nanjo ni odgovoril, ker sodnega pisanja ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil in ima zato pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Njegovim argumentom velenjsko sodišče ni pritrdilo, prav tako pa je njegovo pritožbo zdaj zavrnilo tudi višje sodišče v Celju.

Zaradi istega tvita je Janšo tožila tudi novinarka Mojca Šetinc Pašek. Tudi v tem primeru je velenjsko okrajno sodišče v zamudni sodbi ugodilo zahtevi po odškodnini v višini 6.000 evrov, a je tudi v tej zadevi Janša zahteval vrnitev v prejšnje stanje. Okrajno sodišče je tudi ta njegov predlog zavrnilo.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.