Janšalytica

Trump je potreboval Cambridge Analytico, da je prevzel oblast v ZDA. Janez Janša, ki odkrito kopira njegov propagandni model, za zmago v Sloveniji potrebuje neprimerno manj.

Nekoč je politična kampanja potekala s plakati, danes se je v veliki meri preselila na splet, v ta temni svet manipulacij in prevar.

Nekoč je politična kampanja potekala s plakati, danes se je v veliki meri preselila na splet, v ta temni svet manipulacij in prevar.
© Borut Peterlin

Sedemnajsti november 2015 je bil za slovensko državo izstopajoč dan. Takrat je namreč Slovenija formalno vstopila v vojno, čeprav ni nihče od uradnih predstavnikov tako poimenoval tega dejanja. Tedanji francoski obrambni minister Jean-Yves Le Drian je namreč na ta dan, bil je torek, nekaj dni po velikem terorističnem napadu v Parizu, v Bruslju zaprosil članice Evropske unije za vojaško pomoč. Vse države EU so k pozivu pristopile in se obvezale, da bodo sodelovale v francoskih vojaških operacijah v tujini in v boju proti Islamski državi.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev