Izak Košir

25. 5. 2018  |  Mladina 21  |  Politika

Kampanja SDS na fakulteti

Okrogla miza kot predvolilna kampanja 

Letak oziroma vabilo na okroglo mizo

Letak oziroma vabilo na okroglo mizo

V sredo, 23. maja, je ob 19.00 potekala okrogla miza Odkrito o tem, kdo nam krade. Nič nenavadnega. Nenavadno ni niti to, da so bili med sodelujočimi kar dva poslanca SDS – Anže Logar in Jelka Godec – ter komentator desnice Rado Pezdirc. Prireditev je bila pač pristranska. Pripravili so jo v Antonovem domu, zanimivo pa je, da bi morala sprva potekati drugje, na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Na to nas je opozoril bralec, študent, ki ga je zmotil v barve SDS oblečen in s sloganom stranke opremljen letak, s katerim so na fakulteti napovedovali okroglo mizo.

Letak dokazuje, da bi moral pogovor najprej potekati na Biotehniški fakulteti, tako je na spletni strani oglaševala tudi stranka SDS. Zakaj je bila prireditev v zadnjem hipu prestavljena drugam, ne vemo, saj se nam v dekanovi pisarni ni nihče oglasil na telefon. Kdo si je v zadnjem hipu premislil (SDS ali fakulteta), lahko zato le ugibamo. Je pa zanimivo, da je vodstvo fakultete zgolj eni od političnih strank v predvolilnem času takšno prireditev sploh odobrilo.

»Očitno se je SDS poskušala izogniti ponovnemu škandalu ali pa se je spametovala fakulteta. Vprašanje vseeno ostaja, kdo pri zdravi pameti v vodstvu Biotehniške fakultete je prvotno odobril ta dogodek,« se sprašuje študent, ki nam je poslal tudi slikovno gradivo.

Kasneje se nam je javil tudi dekan fakultete dr. Miha Humar, ki je pojasnil, da vodstvo za dogodek ni vedelo, prav tako ga ni odobrilo. "Najem je odobrilo administrativno osebje, o dogodku nas je obvestil bivši zaposleni in v istem trenutku smo zahtevali odpoved dogodka," nam je pojasnil Humar ter dodal, da spletne strani stranke SDS ne spremlja, zato prej o tem ni bil obveščen.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.