Uredništvo

 |  Politika

Bo Slovenija postala naslednja Madžarska?

Dan pred demonstracijami Proti politiki sovraštva vas vabimo na pogovorni večer z madžarskim filozofom in nekdanjim poslancem dr. G.M. Tamásom, ki se bo pogovarjal z novinarjem Mladine Borutom Mekino

© Facebook / Pritlicje

Jutri ob 20.30, večer pred demonstracijami Proti politiki sovraštva, vas vabimo na pogovorni večer z madžarskim filozofom dr. G.M. Tamásom. Tamás, ki prihaja v Ljubljano na proteste iz Budimpešte. Na četrtkovem shodu bo tudi eden od govorcev, v sredo zvečer pa se bo pogovarjal z novinarjem Mladine Borutom Mekino. Tamás bo iz madžarske perspektive govoril o koalicijah sovraštva, o povezovanju skrajne desnice, o Orbánovem akcijah na v Sloveniji in Balkanu.

G.M. Tamás je eden najbolj znanih madžarskih disidentov, bil je tudi eden od pomembnejših nasprotnikov madžarskega komunističnega režima in poslanec v prvem madžarskem parlamentu po letu 1990. Iz politike se je v devetdesetih umaknil in začel pisati. Del njegovih esejev je bil lani objavljen v slovenskem prevodu z naslovom Komunizem po letu 1989. V knjigi je Tamás daljnovidno napovedal vznik postfašizma v Evropi. Danes je na Madžarskem eden od intelektualcev, ki jih oblast najbolj napada.

Več o dogodku najdete tu >> 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.