Izak Košir

7. 9. 2018  |  Mladina 36  |  Politika

Premikanje meje ...

... v glavah in na površini

Na Jezerskem so ta teden začeli zbirati podpise za razpis referenduma o spremembi meje med Jezerskim in Kamniško Bistrico, s katero bi kamniška občina in s tem osrednjeslovenska regija dobila mejo z Avstrijo in dostop do evropskega denarja za obmejne projekte. Občinski svet Jezerskega je poleti spremembo podprl, nekateri krajani pa so se zaradi »nekaj skal« na tem območju odločili tej priložnosti, ki bi regiji pomagala do dodatnih sredstev, ponagajati. Drugačna razmejitev bi Kamniku in s tem osrednjeslovenski regiji omogočila neposreden stik z državno mejo, kar bi pomenilo možnost dodatnih 20 milijonov evrov iz evropskih virov.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.