Peter Petrovčič  |  foto: Borut Krajnc

26. 10. 2018  |  Mladina 43  |  Politika

Vrhovna zasebna tožilka 

Tožilstvo oziroma Barbara Brezigar zahteva izpustitev Andreja Šiška iz pripora

Neodvisna vrhovna državna tožilka Barbara Brezigar je pred šestimi leti vodila predvolilno kampanjo Milana Zvera, kandidata stranke SDS za predsednika republike.

Neodvisna vrhovna državna tožilka Barbara Brezigar je pred šestimi leti vodila predvolilno kampanjo Milana Zvera, kandidata stranke SDS za predsednika republike.

Ko smo že pri politiki v pravosodju, ne moremo mimo Barbare Brezigar, ki je med tožilsko kariero naredila tudi zavidanja vredno politično kariero. Brezigarjeva ni sodnica, je tožilka. To je funkcija, politično kvečjemu zanimivejša od sodniške. Tožilec je pač dejansko pogosteje sodnik kot pa sodnik sam – v njegovih rokah je odločitev, ali bo in koga bo obtožil ali ne, zoper koga bo zahteval pripor in zoper koga ne …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.