Peter Petrovčič  |  foto: Borut Krajnc

26. 10. 2018  |  Mladina 43  |  Politika

Zloraba vere (in sodstva)

Maša kot oblika pritiska rimskokatoliške cerkve na sodstvo

Rdeča maša, pri kateri je Tadej Strehovec, spodbujanja sovraštva obtoženi duhovnik, pravnikom, še posebej sodnikom in tožilcem, položil na srce, naj odločajo pravično.

Rdeča maša, pri kateri je Tadej Strehovec, spodbujanja sovraštva obtoženi duhovnik, pravnikom, še posebej sodnikom in tožilcem, položil na srce, naj odločajo pravično.

Pred dnevi je bila v ljubljanski stolnici tradicionalna Rdeča maša, pri kateri katoliški pravniki »prosijo Svetega duha za pomoč in razsvetljenje pri delu in študiju«. Mašo je vodil duhovnik in visoki cerkveni funkcionar Tadej Strehovec, ki se pred sodiščem zagovarja zaradi razpihovanja sovraštva zoper zagovornike pravice do splava. Pri tej maši je bil deležen podpore na najvišji mogoči ravni, udeležil se je je predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom. .

Zakup člankov

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890. Kodo, prejeto na telefon, prepišite v spodnje okence in takoj boste boste lahko dostopali do vsebin.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Mladina digital - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate .
Z dolgoročno NAROČNINO prihranite tudi do 25 %!

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.