Made in USA

Kako nastane begunec

Od pekla do pekla: Begunci iz Hondurasa med prečkanjem mehiško-ameriške meje

Od pekla do pekla: Begunci iz Hondurasa med prečkanjem mehiško-ameriške meje
© Profimedia

Donald Trump je na lepem spremenil taktiko: na vrhu G-20 v Buenos Airesu ni kričal ali zganjal cirkusa, s Kitajsko je sklenil trgovinsko premirje, s savdskim princem bin Salmanom, ki naj bi bil naročil umor novinarja Džamala Hašodžija, se je sestal zelo na kratko (po Bushevi smrti je celo odpovedal tiskovno konferenco in razglasil dan žalovanja), s Putinom – svojim velikim prijateljem in zaveznikom – pa se sploh ni sestal. In zakaj ne? »Ker ladij in mornarjev iz Rusije še niso vrnili v Ukrajino,« je tvitnil. Ergo: zaradi incidenta v Azovskem morju – ruska obalna straža je malo prej pri Krimu zasegla tri ukrajinske vojaške ladje. Trumpa ni prav nič motilo, da je Putin zasegel Krim, brezmejno pa ga moti, da je Putin zasegel tri ukrajinske ladje? Nehajte – fake news!

Zakup člankov

Celoten članek lahko preberete ZA CENO 1 EUR

Celotno ŠTEVILKO Mladine pa dobite ZA CENO 3,50 EUR
Ta dostop vam obenem omogoča tudi ogled prejšnje številke in celotnega arhiva za naslednjih 7 DNI. Z dolgoročno naročnino prihranite do 25%.

  • Vnos e-naslova ni obvezen, če ga vnesete, boste nanj prejeli povezavo za dostop.

  • Če želite zakupite članke za daljše obdobje se morate .

  • Zakup

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.