Peter Petrovčič

21. 12. 2018  |  Mladina 51  |  Politika

Tukajšnji tujci

(Neo)rasizem v državnem zboru

Matej Tonin, predsednik komisije, ki svari pred tujci

Matej Tonin, predsednik komisije, ki svari pred tujci
© Borut Krajnc

Državnozborska komisija za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb (KNOVS) je ugotovila, da eno izmed groženj Sloveniji pomenijo prebivalci Slovenije, ki so se rodili zunaj nje. Konkretneje, ker Slovenijo dolgoročno ogrožajo negativni demografski trendi, bo veliko težav pri popolnjevanju sestave slovenske vojske in policije, dodatna težava pri tem pa naj bi bila, da 17 odstotkov v »Sloveniji živečega prebivalstva ni rojenega v Sloveniji«. V komisiji ima v skladu z običajem večino opozicija, torej SDS, NSi in SNS, vodi pa jo predsednik NSi Matej Tonin.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.