Staš Zgonik

25. 1. 2019  |  Mladina 4  |  Družba

Spletne trgovine rade pretiravajo z embalažo

Pakiranje zraka

Velika škatla za majhen USB ključek

Velika škatla za majhen USB ključek
© @plavalka

Slovenija se je večino lanskega leta ubadala z velikimi kupi odpadne embalaže, ki se je kopičila na dvoriščih komunalnih podjetij, ker je zasebne družbe za ravnanje z odpadno embalažo niso želele prevzemati. Bolj kot kadarkoli prej se uveljavlja zavedanje, da je treba količino embalaže načrtno zmanjševati. Hkrati pa naglo rast doživlja dejavnost, s katero se količina embalaže dviga v višave. To je spletna trgovina. V Evropi je že približno deset odstotkov blaga prodanega prek spleta. Do leta 2020 naj bi se po pisanju portala Euractiv delež blaga, prodanega v spletnih trgovinah, povečal na 15 odstotkov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.