Borut Mekina

1. 2. 2019  |  Mladina 5  |  Politika

Bruselj proti Sloveniji

Mednarodni finančni svetovalci vedo vse. Policija ne sme izvedeti nič?

Boštjan Jazbec, ki je leta 2016 poskušal kriminaliste ovirati pri preiskavi, je dobil zaposlitev v evropskem Enotnem odboru za reševanje bank

Boštjan Jazbec, ki je leta 2016 poskušal kriminaliste ovirati pri preiskavi, je dobil zaposlitev v evropskem Enotnem odboru za reševanje bank
© SRB, Twitter

Sanacija slovenskih bank leta 2013 je bila širša, mednarodna operacija. Glavno svetovalno podjetje, ki je v Sloveniji zaslužilo največ, se je imenovalo Oliver Wyman. To podjetje je morala država, kot so pozneje priznali na finančnem ministrstvu, najeti za nekaj milijonov evrov na »ukaz« Evropske komisije. Da bi zadostili slovenski zakonodaji, so tedaj v Banki Slovenije podjetje najeli na podlagi zakona o javnem naročanju na področju obrambe in varnosti, torej po zakonu, s katerim Slovenija mimo razpisov v imenu nacionalne varnosti kupuje orožje.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članke za daljše obdobje, se morate prijaviti. Prijavite se . Ostala ponudba naročniških paketov se nahaja TUKAJ.

Celotna številka Mladine je vaša za 3,7 evra. Za nakup tedenskega dostopa do vsebine pošljite SMS z vsebino MLADINA2 na številko 7890.

 
Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

 • Tedenski zakup ogleda člankov
  3,7 €
 • Polletni zakup ogleda člankov
  75 €
 • Letni zakup ogleda člankov
  149 €
 • Spletna Mladina - mesečna naročnina na spletne vsebine, prekini kadarkoli
  14 €

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.