Orbán razklal slovenske Madžare

V rubriki Pisma je bil 19. aprila objavljen odgovor odgovorne urednice madžarskega manjšinskega tednika Népújság, Jutke M. Király, na članek z naslovom Orbán razklal slovenske Madžare. Ker je odgovorna urednica zamolčala pomembne informacije v zvezi z rednimi mesečnimi pisanji politika Ferenca Horvátha v časopisu Népújság, je potrebna razlaga.

V Népújságu je od začetka leta 2015 izhajala mesečna rubrika dnevnik predsednika Pomurske madžarske samoupravne narodne skupnosti (PMSNS). Predsednik PMSNS v mandatnem obdobju 2014-2018 je bil, in to v polnem delovnem času, Ferenc Horváth. Skratka, predsednik politične organizacije, ki je ustanoviteljica tednika Népújság, je imel svojo redno mesečno rubriko v edinem manjšinskem časopisu.

Po zmagi na državnozborskih volitvah leta 2018 ima politik Ferenc Horváth še naprej svojo redno mesečno rubriko v časopisu Népújság, po novem kot poslanec. Pri tem pa ni vedno jasno, kdaj piše o svojih političnih opravilih kot poslanec in kdaj kot predsednik PMSNS. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.