Danes je nov dan

 |  Družba  |  Agrument

Ne pusti dejstvom, da zmotijo dobro zgodbo

saso45 / pixabay

saso45 / pixabay

Naj spomnimo: v Piranu so lani doživeli eno večjih presenečenj novembrskih lokalnih volitev. Spiritualnega populista Genia Zadkovića vse do preboja v drugi krog nihče ni jemal resno - zmago mu je po njegovo "prinesla FB revolucija".

Pop TV je te dni poročal, da piranski župan sliši zvoke dojenčka iz trebuha in piše lunatična pisma Trumpu, Ban Ki Moonu in papežu. Vsebina pisem spominja na blodnje, prva reakcija pisca tega agrumenta je bila zato raziskovanje pravnega okvirja oziroma odgovora na vprašanje, če obstaja mehanizem, ki duševnemu bolniku odvzame mandat. 

A izkaže se, da zgodba žal vsaj toliko kot o Zadkoviću pove o senzacionalizmu domačih medijev: Radio Koper namreč piše, da gre za star umetniški projekt. Ravno dobra umetnost ta pisma niso, a dejstvo je, da izhajajo iz časov, ko Zadković še ni bil župan. Na naslovni sliki svojega profila ima link do bizarnega bloga objavljen že od leta 2016, torej je bil tam že ves čas predvolilne "FB revolucije". Novica pa taka!

Agrument ustvarja Danes je nov dan.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.