Vasja Jager

 |  Mladina 21  |  Politika

Kompleks večvrednosti

Žalitve prometnega policista, ki jih je izrekel Dimitrij Rupel, so odraz prezira pomembnih predstavnikov desnice do pravne države

Veliki osamosvojitelji in njihovi boji: Igor Bavčar je zapornik na Dobu, Janez Janša trdi, da v Sloveniji vlada »krivosodje«, Dimitrija Rupla zaradi domnevnih žalitev toži policist, Anton Krkovič od države želi 600.000 evrov.

Veliki osamosvojitelji in njihovi boji: Igor Bavčar je zapornik na Dobu, Janez Janša trdi, da v Sloveniji vlada »krivosodje«, Dimitrija Rupla zaradi domnevnih žalitev toži policist, Anton Krkovič od države želi 600.000 evrov.
© Matej Pušnik

Ko je 28. oktobra 2016 med rutinsko kontrolo prometa pri ljubljanskih Žalah policist Sandi Sheikha skupaj s sodelavcem ustavil avtomobil, v katerem je opazil tri nepripete osebe, ni mogel vedeti, da se s tem začenja incident, ki »je bil od vseh postopkov, ki sem jih imel v šestnajstih letih, zame najbolj stresen,« kot je pozneje izpovedal na sodišču. Za volanom je sedel nekdanji pomladni reformator, zunanji minister in rektor zasebne univerze Petra Jambreka, danes pa živahni upokojenec Dimitrij Rupel. Nič hudega slutečega Sheikho je začel na vse pretege žaliti, seveda pa ni manjkal niti v takšnih primerih obvezni »veste vi, kdo sem jaz«. Policist tega nemara celo ni vedel, navsezadnje v kričaču ni lahko prepoznati enega izmed očetov naroda. Med temi Rupel seveda ni edini, ki meni, da je nad zakonom.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.